Αυτοβελτίωση εν μέσω πανδημίας

Συντάχθηκε στις .

Mountains

Λίγες μέρες πριν, έλαβα ένα μήνυμα από μία φίλη που με ώθησε να γράψω αυτήν την ανάρτηση. Είχε ευγενικά ζητήσει να γράφω τις μελλοντικές μου δημοσιεύσεις στα κοινωνικά μου δίκτυα όχι μόνο στα Αγγλικά αλλά και στα Ελληνικά, αφού τα Αγγλικά της είναι σαν τα δικά μου Κινέζικα, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ!

Αρχικά παραδέχθηκα ότι εάν θέλω να μοιραστώ τις ιδέες και τις εμπειρίες μου με όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ είναι απαραίτητο να γράφω και στις δύο γλώσσες, όπως κάνω και στον ιστότοπο μου.

Ταυτόχρονα όμως άλλες σκέψεις κυρίευσαν το μυαλό μου. Σκέφτηκα τι θα έκανα εγώ στην θέση της. Η απάντηση φυσικά ήρθε αμέσως. Εάν λοιπόν η φίλη μου είχε αποδεχτεί το γλωσσικό μειονέκτημά της ως πρόκληση και άρχιζε να μαθαίνει αγγλικά αντί να μου ζητήσει να τα μεταφράσω στα ελληνικά, τότε μόνο ωφελημένη θα ήταν.

Εάν το εμπόδιο κατανόησης της αγγλικής γλώσσας είχε προκαλέσει την επιθυμία της να μάθει κάτι νέο, κάτι που θα μπορούσε να ανοίξει τους ορίζοντές της στον ατελείωτο κόσμο των πληροφοριών (που γράφεται κυρίως στα αγγλικά) είτε μέσω διαδικτύου ή άλλων ειδών επικοινωνίας, τότε θα μπορούσε να μετατρέψει το μειονέκτημά της σε ένα εργαλείο για την εκμάθηση κάτι καινούργιου.

Αυτή η πρόκληση θα μπορούσε να την βοηθήσει να περάσει με πιο γόνιμο και εποικοδομητικό τρόπο την παρούσα στιγμή, που όλοι μας βιώνουμε, τον εγκλεισμό λόγω της πανδημίας.

Φυσικά, δεν την κατηγορώ ούτε την επικρίνω. Ούτε πιστεύω ότι είναι δυνατό για έναν αρχάριο να μπορεί να διαβάζει άρθρα από την πρώτη κιόλας μέρα μία νέα ξένη γλώσσα. Αυτό που εννοώ είναι, ο τρόπος που δεχόμαστε και αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις τις ζωής, μικρές ή μεγάλες, είναι αυτός που καθορίζει το κατά πόσο θα βελτιωθούμε και θα εξελιχθούμε ως άνθρωποι.

Το να αντιλαμβανόμαστε τις προκλήσεις ως ευκαιρίες και όχι ως εμπόδια μας ωθεί να ξεκινήσουμε ένα νέο ταξίδι ανακάλυψης και γνώσης, το οποίο είναι το κλειδί για την αυτοβελτίωση.

 

lake

Οι προκλήσεις δεν πρέπει να μας φοβίζουν ή να μας αποθαρρύνουν. Αντ’ αυτού πρέπει να εντείνουν περαιτέρω την επιθυμία μας για γνώση και αυτοεξέλιξη. Όταν βρισκόμαστε σε συνεχή κατάσταση μάθησης, το μυαλό μας παραμένει ενεργό και δυνατό, βοηθώντας τα συναισθήματά μας να παραμείνουν θετικά και αισιόδοξα και φυσικά απογειώνεται η αυτοεκτίμηση μας.

Η ζωή είναι πράγματι μια τάξη και υπάρχει κάτι που μπορούμε να μάθουμε κάθε μέρα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κρατήσετε το μυαλό και την καρδιά σας ανοιχτή σε νέες ιδέες.
Και όπως λέει ο μέντορας και προπονητής μου, Σάτυα: δεν πεθαίνουμε όταν παύσουμε να ζούμε, πεθαίνουμε την ημέρα που σταματάμε να μαθαίνουμε.

Και ναι, από σήμερα θα προσπαθήσω να γράφω και στις δύο γλώσσες, έως ότου εσείς, φίλοι μου, θα φτάσετε στο επίπεδο που απαιτείται για να διαβάσετε και την αγγλική έκδοση!
C U TO TOP

Εκτύπωση