Από το ημερολόγιο της Κικής, 10 Μαΐου 2017

Συντάχθηκε στις .

tuvunu

"Μία ακόμη ημέρα αναμονής στο EBC. Περιμένουμε υπομονετικά τους Σέρπα να φτιάξουν τα σχοινιά της κορυφής και να πετύχουμε τον καλύτερο καιρό για την τελευταία προσπάθεια. Σήμερα ο Τσούμπι και ο Πασάν θα επιστρέψουν από τις προωθημένες κατασκηνώσεις και ο Σάτυα θα μιλήσει μαζί τους για το πώς είναι τα πράγματα εκεί πάνω". "Για τους Νεπαλέζους και τους Ινδούς είναι μεγάλη μέρα σήμερα. Γιορτάζουν την πανσέληνο και είναι γιορτή εδώ. Κάποιοι Σέρπα επιμένουν ότι σήμερα είναι η κατάλληλη μέρα για ανάβαση αλλά αυτό δεν ισχύει.

 Ο καιρός είναι άστατος. Χιόνιζε όλη νύχα και η ομίχλη σκεπάζει το βουνό. Δεν λείπουν και οι χιονοστιβάδες από την πρόσφατη χιονόπτωση". "Είμαι καλά στην υγεία μου, αν και οι πνεύμονές μου είναι σφιγμένοι - τουλάχιστον δεν έχω βήχα. Έχω συνηθίσει τη στασιμότητα, του να μην κάνω τίποτα παρά να περιμένω αλλά είμαι ΟΚ με αυτό. Το διασκεδάζω χάρη στην εκπληκτική θέα και την ησυχία γύρω μου. Κοιμάμαι στις οκτώμισι και ξυπνάω στις έξι το πρωί οπότε είμαι φρέσκια όλη μέρα.  Χρειάζεται μόνο να φροντίζω τον εαυτό μου, την υγεία μου και συγκεντρώνομαι στις εσωτερικές μου ανάγκες". "Αισθάνομαι πιο δυνατή μετά από κάθε ανάβαση. Από πριν, κάποιες φορές έχω  αμφιβολίες για τις ικανότητές μου, την απόδοση μου, αλλά ως δια μαγείας, κάτι συμβαίνει με την ορειβασία και κάθε φορά ανακαλύπτω άγνωστες δυνάμεις μέσα μου που με βοηθούν να προχωρήσω¨. "Προσπαθώ να γυμνάζω το μυαλό μου κάθε μέρα. Είναι δύσκολο αλλά εδώ στα βουνά είναι πιο εύκολο να απελευθερωθεί το μυαλό σου. Η ζωή είναι απλή. Εδώ, συγκεντρώνομαι μόνο στο κάθε βήμα και στην αναπνοή μου και τίποτε άλλο".

"Τις τελευταίες ημέρες διαπίστωσα πόσο σημαντικό είναι να χαίρεσαι τη μοναξιά σου. Βλέπω ανθρώπους γύρω μου να φρικάρουν επειδή δεν έχουν υπομονή και δεν ξέρουν πώς να περάσουν την ώρα τους μόνοι". "Εδώ στο EBC βλέπεις κάθε λογής ανθρώπους από όλο τον κόσμο και ο καθένας έχει τη δική του ιστορία και τους δικούς του λόγους που θέλει να ανέβει στο Έβερεστ. Βλέπεις πλούσιους τύπους που αναζητούν τη δόξα και τη φήμη αλλά και φτωχούς που απλά έχουν μεγάλους στόχους και θέλουν να εξερευνήσουν τα όριά τους. Και βέβαια υπάρχουν κι εκείνοι που αναζητούν τα ρεκόρ".

Εκτύπωση