Το όραμα

Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα καθίσω στον καναπέ μου άπραγη, να παρατηρώ τη ζωή μου να περνά δίχως νόημα και όραμα. Θέλω να ζω έντονα το κάθε λεπτό, να θέτω στόχους και να προσπαθώ να τους κατακτώ. Πιστεύω πως τίποτα δεν μας χαρίζεται στη ζωή...ή τουλάχιστον αυτό κατάλαβα από τη μέχρι σήμερα πορεία μου. Πως πρέπει δηλαδή εμείς οι ίδιοι να προσπαθούμε καθημερινά να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να έρθει το επιθυμητό. Όταν έχουμε ένα όνειρο, πιστέψουμε, δουλέψουμε σκληρά και επιμείνουμε σε αυτό, παρ’ όλες τις αναποδιές και δυσκολίες που ίσως προκύψουν, στο τέλος η επιτυχία είναι δεδομένη. Μέσα από την ενασχόληση μου με την ορειβασία έμαθα πως το κάθε πρόβλημα και αναποδιά είναι απλώς άλλη μία πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσω και να ξεπεράσω. Και μόνο δυνατότερη και πιο έμπειρη μπορώ να γίνω μετά από κάθε τέτοια δοκιμασία.

Έψαχνα λοιπόν μέσα μου, να βρω κάτι, που θα έδινε δύναμη στη φωνή μου, για να ακουστώ από χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο· να τους πω πως τίποτα δεν είναι αδύνατο και ότι εμείς οι Έλληνες, ακόμη και σήμερα μετά από τις τόσες δοκιμασίες που έχουμε περάσει είμαστε ικανοί να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας. Φαίνεται παράλογο ότι καμία Ελληνίδα δεν έχει ανέβει μέχρι σήμερα στο Everest. Μπορεί να είμαι ένα απλό κορίτσι, χωρίς κανένα απολύτως ορειβατικό παρελθόν ή την απαιτούμενη οικονομική κατάσταση. Έχω όμως ένα όνειρο. Θέλω να είμαι ευτυχισμένη! Και ευτυχισμένη θα είμαι μόνο όταν πετύχω όλα όσα ονειρεύομαι. Έπρεπε λοιπόν ,να πετύχω κάτι μεγάλο, κάτι που να προκαλεί δέος. Κάτι, που ίσως η σκέψη και μόνο, θα τρόμαζε ακόμη και εμένα την ίδια. Και η αλήθεια είναι πως αρχικά, η σκέψη να ορειβατώ στα 8.500 μέτρα με έκανε να μην μπορώ να κοιμηθώ. Με τρόμαζε. Αλλά ο φόβος μου αυτός, ούτε με σταμάτησε, ούτε με καθήλωσε. Αντίθετα με έκανε να θέλω να γίνομαι πιο δυνατή. Προπονούμαι σκληρά καθημερινά και πλέον δεν φοβάμαι! Αντιθέτως είμαι πιο δυνατή από ποτέ!

Είμαι διατεθειμένη να ρισκάρω τη ζωή και τη σωματική μου ακεραιότητα για να πετύχω κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ πριν. Είμαι πρόθυμη να διακινδυνεύσω τα πάντα για ένα όνειρο που κανείς δεν βλέπει, εκτός από εμένα.

Και τώρα θέλω να σας καλέσω όχι μόνο να μοιραστείτε μαζί μου το όνειρο, αλλά να γίνετε μέρος του και να παίξετε ενεργό ρόλο στην εκπλήρωση αυτού του ονείρου.
Αν μπορώ εγώ να ανεβώ στο Everest τότε ο καθένας μπορεί να πετύχει οτιδήποτε. Και εγώ θα ανεβώ στο Έβερεστ σίγουρα!

kiki profile3

Εκτύπωση