Η πρώτη Ελληνίδα που επιχείρησε ανάβαση στο Έβερεστ

Αυτοβελτίωση εν μέσω πανδημίας

Mountains

Λίγες μέρες πριν, έλαβα ένα μήνυμα από μία φίλη που με ώθησε να γράψω αυτήν την ανάρτηση. Είχε ευγενικά ζητήσει να γράφω τις μελλοντικές μου δημοσιεύσεις στα κοινωνικά όχι μόνο στα Αγγλικά αλλά και στα Ελληνικά, αφού τα Αγγλικά της είναι σαν τα δικά μου Κινέζικα μου, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ!

Αρχικά παραδέχθηκα ότι εάν θέλω να μοιραστώ τις ιδέες και τις εμπειρίες μου με όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ είναι απαραίτητο να γράφω και στις δύο γλώσσες, όπως κάνω και στον ιστότοπο μου.

Read more

Άνδεις... Ojos del Salado 2020

ojos del salado 2020 13

Η αναμέτρηση με συνεχείς προκλήσεις και η ανάγκη μου να γίνομαι όλο και καλύτερη, όλο και δυνατότερη είναι αναπόφευκτη. Αυτή την φορά σειρά έχει το ψηλότερο υφαίστειο του Πλανήτη, το Ojos del Salado, 6893m, στην Χιλή της Λατινικής Αμερικής. Στις 13 Φεβρουαρίου αποχαιρετώ τον άντρα μου, και μου και ξεκινώ ένα ταξίδι υπερατλαντικό.Θα επιστρέψω μετά από 16 ημέρες και δεν θα έχω καμία επικοινωνία με τα αγαπημένα μου πρόσωπα για πάνω από 12 ημέρες. Όταν θα επιστρέψω τίποτα δεν θα είναι όπως τα άφησα. Μέχρι τότε όμως δεν γνώριζα τίποτα.

Read more

Στάδιο 4 - Ημέρα κορυφής

climbing C3S

Γεμάτη ανυπομονησία, προσάρμοσα το φακό κεφαλής στο κράνος μου και ξεκίνησα το ταξίδι μου προς την κορυφή του κόσμου. Το ρολόι μου έδειχνε 17 Μαΐου 2:00 το πρωί. Η αναρρίχηση στον παγετώνα Κούμπου μέσα στο απόλυτο σκοτάδι ήταν κοπιαστική αλλά συνάμα διασκεδαστική, καθώς η λάμψη των φακών μας σχημάτιζε μαγευτικά σχέδια μέσα στα σκοτεινά, βαθιά ρήγματα πάγου ενώ παράλληλα η αντανάκλαση των εκατομμυρίων αστεριών πάνω στις παγωμένες επιφάνειες, σχημάτιζε το ομορφότερο χαλί κάτω από τα πόδια μου.

Read more