• Αρχική
  • Blog
  • 2017...μια χρονιά αλλιώτικη απο τις άλλες

2017...μια χρονιά αλλιώτικη απο τις άλλες

gazing the mountains

Ανακαλώντας τις ημέρες του 2017 συνειδητοποιώ πως η χρονιά αυτή ήταν μία χρονιά αποκλειστικά αφιερωμένη στο Έβερεστ. Όλη μου η ενέργεια ήταν στραμμένη στην επίτευξη του στόχου. Να καταφέρω να ανέβω στο Έβερεστ. Η πρώτη μέρα της χρονιάς με βρήκε κυριολεκτικά στο ψηλότερο σημείο του πλανήτη,

μετρημένο από το κέντρο της γης. Βρισκόμουν στο κατάλευκο βουνό Τζιμποράζο (Chimborazo 6310μ) στο Εκουαδόρ, ξεπερνώντας για πρώτη φορά στη ζωή μου τα 6000 μέτρα. Ακολούθησαν και άλλες πολλές αναβάσεις σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο (11 στο σύνολό τους), έφτασα στο ψηλότερο μπαλκόνι της γης στα 8250μ και εκεί είδα για πρώτη φορά τα φωτεινά αστέρια από τόσο κοντά, τόσο που θαρρείς με μια κίνηση μπορούσα να τα αγγίξω.

Πέρασαν οι μήνες και ο στόχος επετεύχθη. Ανέβηκα στο Έβερεστ (ως εκεί που αυτό μου επέτρεψε )και επέστρεψα ασφαλής, όπως το είχα υποσχεθεί στην οικογένεια μου. Το σώμα ξέχασε την κακουχία και πλέον έμειναν μόνο οι ωραίες αναμνήσεις και οι δυνατές εμπειρίες που μου άλλαξαν τη ζωή. Κατεβαίνοντας από το Έβερεστ δεν ήμουν ο ίδιος άνθρωπος με αυτόν πριν την ανάβαση.

Από τα 8250 μέτρα βρέθηκα και πάλι στα μηδέν, στην επιφάνεια της θάλασσας, στην γενέτειρα μου , πίσω στους ανθρώπους μου και κάποιες φορές βρέθηκα ακόμη χαμηλότερα, απολαμβάνοντας της ομορφιές του βυθού της Μεσογείου.
Σχηματικά η συναισθηματική μου κατάσταση το 2017 θα μπορούσε να αποτυπωθεί ως το πιο πλήρες και τρελό διάγραμμα, που ανάλογο ανθρώπου με αρρυθμίες και αλλεπάλληλα καρδιακά επεισόδια θα έδειχνε φτωχό σε σχέση με το δικό μου.

Διασχίζοντας τη μία ήπειρο μετά την άλλη (από Αμερική μέχρι Ασία) νέοι πολιτισμοί και κουλτούρες εμπλούτισαν τις εμπειρίες μου διαμορφώνοντας την προσωπικότητα μου.

Το 2017 έκανα κάτι ακόμη για πρώτη φορά. Εξέθεσα τόσο έντονα τον εαυτό μου δημοσίως. Μοιράστηκα στα μέσα ενημέρωσης και δικτύωσης τα όνειρα ,τις σκέψεις και τις αγωνίες μου ,γεγονός που έφερε ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες καταστάσεις . Νέα πρόσωπα προστέθηκαν στη ζωή μου αλλά και κάποια αποχώρησαν ίσως για να δώσουν χώρο στους νέους που ήρθαν.

Σήμερα ,όντας δυνατότερη και πιο συνειδητοποιημένη αναλογίζομαι τι είναι σημαντικό και τι όχι στη ζωή μου. Η πρώτη εικόνα που μου έρχεται στο μυαλό είναι οι άνθρωποι. Η οικογένεια μου, αυτοί που αγαπώ. Το 2017 όμως μου δίδαξε και κάτι ακόμα. Μου έμαθε πως αν πραγματικά θέλουμε κάτι μπορούμε να το καταφέρουμε. Όμως πολλές φορές νοιώθουμε αβοήθητοι και ανήμποροι. Εκεί έρχονται οι άνθρωποι σου. Όλοι αυτοί που σε αγαπάνε και σε στηρίζουν και σου δίνουν την ώθηση που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις τον αγώνα σου. Το 2017 έφερε κοντά μου ανθρώπους, που πλέον έγιναν φίλοι. Νέοι φίλοι ,που έγιναν πια οικογένεια , ήρθαν στη ζωή μου για να αφήσουν και αυτοί το αποτύπωμα τους στην καρδιά μου. Και φυσικά το 2017 μου έφερε την αγάπη του κόσμου ,άγνωστοι που με την αγάπη και τα μηνύματα τους με στήριξαν και μου έδωσαν δύναμη να συνεχίσω να αγωνίζομαι για να καταφέρω να ανέβω στο βουνό, αλλά και να ζω τη ζωή που ονειρεύομαι.

Σε αυτούς τους ανθρώπους ,όλους εσάς, είναι αφιερωμένο το σημερινό μου κείμενο ως μία κίνηση ευγνωμοσύνης για όσα μου προσφέρατε. Εύχομαι σε όλους υγεία , αγάπη και ειρήνη. Ας κάνουμε το 2018 να είναι μία χρονιά με νόημα. Είναι στο χέρι μας να το καταφέρουμε.
C u on top!

Ετικέτες: 2017, New Years Eve

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο