2017...μια χρονιά αλλιώτικη απο τις άλλες

gazing the mountains

Ανακαλώντας τις ημέρες του 2017 συνειδητοποιώ πως η χρονιά αυτή ήταν μία χρονιά αποκλειστικά αφιερωμένη στο Έβερεστ. Όλη μου η ενέργεια ήταν στραμμένη στην επίτευξη του στόχου. Να καταφέρω να ανέβω στο Έβερεστ. Η πρώτη μέρα της χρονιάς με βρήκε κυριολεκτικά στο ψηλότερο σημείο του πλανήτη,

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Στάδιο 4 - Ημέρα κορυφής

climbing C3S

Γεμάτη ανυπομονησία, προσάρμοσα το φακό κεφαλής στο κράνος μου και ξεκίνησα το ταξίδι μου προς την κορυφή του κόσμου. Το ρολόι μου έδειχνε 17 Μαΐου 2:00 το πρωί. Η αναρρίχηση στον παγετώνα Κούμπου μέσα στο απόλυτο σκοτάδι ήταν κοπιαστική αλλά συνάμα διασκεδαστική, καθώς η λάμψη των φακών μας σχημάτιζε μαγευτικά σχέδια μέσα στα σκοτεινά, βαθιά ρήγματα πάγου ενώ παράλληλα η αντανάκλαση των εκατομμυρίων αστεριών πάνω στις παγωμένες επιφάνειες, σχημάτιζε το ομορφότερο χαλί κάτω από τα πόδια μου.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Στάδιο 1-Ελλάδα-Νεπάλ-EBC

HELICOPTERs

31η Μαρτίου 2017.
Καθώς η πτήση μου αναχωρεί από την Αθήνα, με κατεύθυνση το Κατμαντού, θυμήθηκα τα λόγια του εκπαιδευτή και οδηγού μου στο Έβερεστ, του Σάτια: αυτή θα είναι η πιο δύσκολη σωματική και πνευματική πρόκληση που έχεις κάνει ποτέ σε ολόκληρη τη ζωή σου. Τίποτα και κανενός είδους εκπαίδευση δεν μπορεί να σε προετοιμάσει για την πραγματική ανάβαση στη ζώνη θανάτου(7500μέτρα και πάνω).Κατά τη διάρκεια της μακράς πτήσης η ανυπομονησία μου ήταν τόσο μεγάλη που μετά βίας καθόμουν στην θέση μου, δεμένη με τη ζώνη ασφαλείας.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Ο άνθρωπος που με βοήθησε να πραγματοποιήσω το όνειρο μου

15May2017 1

Από το ημερολόγιο της Κικής, 15 Μαΐου 2017.

Ο χρόνος περνά και είμαι έτοιμη για την τελική προσπάθεια. Αυτό που σκέφτομαι αυτές τις στιγμές είναι ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος στον οποίο δεν έχω αναφερθεί προσωπικά: ο Δημήτρης Πολιτόπουλος, ο άνθρωπος πίσω από το ελληνικό τσάι Tuvunu. Ο Δημήτρης είναι ένας από τους λίγους που πίστεψε σε μένα και στο όνειρό μου και θέλω να τον ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου έδωσε να το κάνω πραγματικότητα.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Δολομίτες Via Ferrata

Ernesto Che Quevara S KIKI ON TOP

Κάτω από τα πόδια μου βλέπω το απόλυτο κενό. Έχω ήδη ανεβάσει παλμούς και τα χέρια μου έχουν αρχίσει να "καίνε" σε τέτοιο βαθμό που ψάχνω σχεδόν απεγνωσμένα το επόμενο καλό κράτημα για τα χέρια, αλλά κυρίως για τα πόδια μου. Τα πόδια είναι πάντα πιο δυνατά. Αντέχουν.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Στάδιο 3 - Αναμονή στο EBC


ον τοπ

Τα βουνά μας διδάσκουν την υπομονή. Δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τον καιρό και πρέπει να περιμένουμε μέχρι να δούμε το νεύμα από τις ανώτερες δυνάμεις. Ο Σάτυα με είχε προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό για αυτή την κατάσταση, γνωρίζοντας την παρορμητική και ανήσυχη φύση μου. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μου στην προ-Έβερεστ φάση, είχα ήδη αναρριχηθεί σε πολλές κορυφές στην Ευρώπη και στις Άνδεις και είχα γνωρίσει ακριβώς τι σημαίνει υπομονή στα βουνά. Ωστόσο, οι ημέρες αναμονής στο Everest ήταν σε τελείως διαφορετικό επίπεδο.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Κική Τσακαλδήμη, Everest Base Camp, 26.5.2017

Diary 1

Κική Τσακαλδήμη, Everest Base Camp, 26.5.2017, 08:11 πμ.

"Γύρω στις 2 πμ (ξημερώματα) 23 Μαΐου, η προσπάθειά μου προς την κορυφή του Έβερεστ έφτασε στο τέλος της". "Είμασταν μόλις 600 μέτρα κάτω από την κορυφή (στα 8250 μ. υψόμετρο), ασθμαίνοντας και παλεύοντας ανάμεσα σε φούριους ανέμους των 100-110 χλμ./ώρα. Χτυπιόμασταν πέρα δώθε σαν κούκλες με wind chill -60 βαθμών κελσίου να κατατρώει τα σώματά μας σαν δράκοντας".

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Από το ημερολόγιο της Κικής, 10 Μαΐου 2017

tuvunu

"Μία ακόμη ημέρα αναμονής στο EBC. Περιμένουμε υπομονετικά τους Σέρπα να φτιάξουν τα σχοινιά της κορυφής και να πετύχουμε τον καλύτερο καιρό για την τελευταία προσπάθεια. Σήμερα ο Τσούμπι και ο Πασάν θα επιστρέψουν από τις προωθημένες κατασκηνώσεις και ο Σάτυα θα μιλήσει μαζί τους για το πώς είναι τα πράγματα εκεί πάνω". "Για τους Νεπαλέζους και τους Ινδούς είναι μεγάλη μέρα σήμερα. Γιορτάζουν την πανσέληνο και είναι γιορτή εδώ. Κάποιοι Σέρπα επιμένουν ότι σήμερα είναι η κατάλληλη μέρα για ανάβαση αλλά αυτό δεν ισχύει.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Τριγκλάβ-Σλοβενία

posing happy s

Στη ζωή μου αρέσει να βάζω στόχους, άλλοτε μικρούς και άλλοτε μεγάλους και μετά να τους εκπληρώνω. Ένας από τους πρόσφατους στόχους που έβαλα είναι να ανεβαίνω στην ψηλότερη κορυφή κάθε χώρας που επισκέπτομαι για πρώτη φορά. Αυτό έγινε κατά κάποιο τρόπο άθελα μου κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης μου για το Έβερεστ, όμως ακόμη και τώρα έχω σκοπό να το συνεχίσω και να ανακαλύψω από ψηλά τις ομορφιές των νέων κρατών που θα επισκεφθώ. 

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Στάδιο 2. Εγκλιματισμός-Ανάβαση Camp 2 & 3

greek flag C2 s

H κατασκήνωση βάσης (ΕΒC) βρίσκεται γύρω στα 5365 μ. Μετά τη δεκαήμερη πεζοπορία από τη Λούκλα ως το EBC, χρειαζόμασταν λίγες μέρες παραμονής στο ΕΒC για ανάπαυση και ανάκτηση δυνάμεων ώσπου να προσαρμοστεί το σώμα μας στην έλλειψη οξυγόνου.Εν τω μεταξύ, οι γιατροί του παγετώνα ή αλλιώς οι ‘Icefall Doctors’,όπως αποκαλείται η εξειδικευμένη ομάδα Σέρπα, από την SPCC, οι οποίοι είναι οι αρμόδιοι για τη διάνοιξη της διαδρομής μέσα από τον παγετώνα

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Στην τελική ευθεία προς την κορυφή

23052017 1

Στην τελική ευθεία έχει περάσει εδώ και λίγες ώρες η προσπάθεια της Kικής και της αποστολής μας προς το υψηλότερο σημείο του κόσμου. Σύμφωνα με απόφαση του αρχηγού της ομάδας Satyabrata Dam, η αποστολή έχει παρατείνει για τρία 24ωρα την προώθηση της στο Camp 4, σε υψόμετρο 7900 μέτρων, επιλέγοντας την τακτική μίας πιο σταδιακής ανάβασης στη λεγόμενη “death zone”.Αυτές τις ώρες, όλα τα μέλη του Higher than Everest έχουν επιστρατεύσει κάθε πηγή ενέργειας που διαθέτει το σώμα και ο νους τους και αυτό θα τους κινεί πλέον ως τα 8.848 μέτρα...

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Από το ημερολόγιο της Κικής, 9 Μαΐου 2017

Diary 9th May 1

Οι ώρες περνούν και η ημέρα για την τελική προσπάθεια πλησιάζει. Η ομάδα των Σέρπα μας βρίσκεται ήδη στα ψηλά basecamp και ετοιμάζουν ήδη το Camp 3 (στα 7.100 μέτρα) και το Camp 4 (στα 7.900), προμηθεύοντάς τα με οξυγόνο και τροφή για την ανάβαση. Μόλις τα camp ετοιμαστούν και οι Σέρπα επιστρέψουν κάτω στο Everest Base Camp (EBC) θα συζητήσουμε τις πιθανότητες για την πιο κατάλληλη ημερομηνία.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο